fbpx
Kæreste eller sex

Søger du en kæreste eller sex?

Søger du en kæreste eller sex – eller noget helt tredje? Hvis du dater med et klart formål, er der større chance for, at du opnår det, du har sat dig for. Med et klart dating-formål vil du møde dem, der vil det samme som dig, og herved undgå at vildlede andre mennesker og spilde deres tid.

Dater du for at finde en kæreste eller sex?

Hvorfor dater du? Det er spørgsmålet, som mange ikke kan give et klart svar på. Men hvis du ved, hvad du gerne vil opnå, så er der også større chancer for, at du når dine mål. Du vil have nemmere ved at udvælge de rigtige at gå på date med, og det vil være lettere for dig at sætte dine dates op på den rigtige måde. Ultimativt undgår du at spilde andres og din egen tid, hvis du gør dig klart, hvorfor du dater.

Grundlæggende gælder det om at finde ud af, hvad du savner i dit liv lige nu. Hvad mangler du, for at føle dig fuldendt? Det har vi gennemgået i de to forrige kapitler, hvor vi fokuserede på at lære os selv og vores behov bedre at kende. På nuværende tidspunkt skulle du gerne have en god forståelse af dine egne behov og dermed også dine nøglepræferencer for at gå på date.

Hvad er dine behov og præferencer?

Dine præferencer vil også fortælle dig, om det egentlig er en livspartner eller kæreste, som du leder efter til opfyldelse af dine behov. Eller om du i virkeligheden får de fleste behov dækket af dig selv og dit netværk, og om du i virkeligheden kun mangler en seksualpartner. Selvom du kender dine behov, kan det måske stadig være svært at vide helt præcist, hvorfor man dater. Måske er det bare noget, du føler, du bør gøre, hvis alle veninderne har kærester og hele tiden spørger til dit kærlighedsliv. Der er ofte et stort socialt pres for at betræde den sti, som de fleste vælger i livet, nemlig tosomheden. Men det er jo ikke sikkert, at den er rigtig for alle.

Tre grunde til at du dater

Søger du sex eller en kæreste?

I mine interviews i podcasten ”Søger noget seriøst” har jeg fundet tre grunde til, hvorfor vi dater: Vi søger sex, oplevelser eller en kæreste. De tre målsætninger, har meget forskellige forudsætninger og kræver forskellige tilgange i forhold til forberedelse og udførsel. Det er emnet for dette kapitel at kigge lidt ind i og beskrive disse tre målsætninger.

MålForberedelseDate
OplevelserIngen speciel forberedelse andet end koordination af tid og sted for et møde.Uformelt møde uden forventninger eller fastlagt endemål. Det handler om at have det hyggeligt og sjovt sammen.
Sex

Tjek af fysisk tiltrækning ved at se billeder og evt. skrive sammen.

Eventuelt tjekke seksuel kompatibilitet ved at sexte sammen om seksuelle præferencer.

Eventuelt sikre sin sikkerhed mod overgreb og kønssygdomme.

Møde med det formål at have sex.
Kæreste

Tjekke fysisk tiltrækning

Tjekke overensstemmelse med præferencer for en partner (baggrund, uddannelse, børn etc.)

Tjekke kommunikation (inkl. evt. humor)

Møde med det formål at tjekke for a) tiltrækning (kemi) og b) langsigtet potentiale.

Vi gennemgår de tre herunder. Men før vi gør det, kan jeg anbefale at gennemføre en lille øvelse.

Hvorfor dater du?

I de følgende afsnit gennemgår vi de tre typiske grunde til, at man dater. Men du kan allerede nu overveje, hvorfor du går på dates. Hvad er dine behov, som du ønsker opfyldt igennem dating?

For at få sex

Har du udelukkende behov for sex, mens dine andre grundbehov er fint dækket af, så er det nærliggende, at du kun søger seksuelle relationer. Hvis du ikke er afklaret omkring et behov for en kæreste, så kan det være, at du blot savner at bruge tid sammen med sjove mennesker, imens du udforsker livet. I så fald søger du måske i første omgang oplevelser, som på sigt, når du er klar, kan føre til mere. Hvis man søger oplevelser, så er det typisk fordi man har uklare eller ikke-eksisterende behov for sex eller et fast forhold.

For at finde en partner

Til sidst kan du have et behov for en tæt relation i dit liv. Man søger typisk en kæreste grundet flere typer behov, som handler om sex, intimitet og nærvær, men også sparring og for at dæmpe en ensomhed eller sårbarhed i livet. De fleste, som søger en kæreste, er typisk meget afklarede med det, men det kan stadig være svært for dem at forklare helt hvorfor. Her kan det forrige kapitel forhåbentlig hjælpe dig til at være mere klar på, hvilke behov du søger opfyldt, hvis du søger en kæreste.

 

Kærlighed, kæreste eller sex?

 

Søger du oplevelser?

En betydelig gruppe af singler dater hverken for at finde kærligheden eller få sex. I den største årlige undersøgelse af singler i USA fra 2021, svarede 11% af respondenterne, at de dater uden at have til formål at finde en kæreste.

 

Mange dater ikke for at finde en kæreste

I stedet dater mange for underholdning, oplevelser, rejser eller for at lære sig selv bedre at kende. En amerikansk undersøgelse har vist, at Tinder-brugere i gennemsnit finder to venner på platformen ud over de mere romantiske dates, som de også har været på. Der er en del mennesker, som i udgangspunktet dater for at få en god aften, godt selskab eller gode oplevelser uden, at det nødvendigvis skal føre til sex eller et forhold. Denne kategori er ret almindelig simpelthen fordi, mange ikke har gjort sig klart, hvad de søger. De føler, de mangler noget, men de søger ikke sex i udgangspunktet, og de søger heller ikke et forhold.

 

Dating er godt til at møde nye mennesker

Denne lidt uafklarede målsætning har sin berettigelse, fordi dating er en fantastisk måde at møde nye mennesker på og skabe relationer. De relationer behøver ikke at være seksuelle eller resultere i et kærlighedsbaseret forhold. Med andre ord, så kan du have fantastiske oplevelser på dates, uden at det udvikler sig til et seksuelt forhold eller et kærlighedsforhold. Du fandt måske en ven for livet på Tinder. Hvis man lige er flyttet til en ny by eller føler sig ensom, så kan denne målsætning også have sin berettigelse. Måske er ens personlighed ekstrovert, og man tager tingene, som de kommer uden for meget planlægning. Hvis man har den personlighedstype, så vil man nok også have en tendens til en mere spontan form for dating, hvor man så bare skal være opmærksom på ikke at vildlede de dates, som enten søger sex eller en kæreste.

 

‘Slow dating’ med oplevelser er godt for nogen

Et andet argument for at mange søger oplevelser er, at det kan være godt for nogle kærlighedsrelationer at udvikle sig over tid gennem bekendtskaber eller venskaber. Nogle mennesker har bare brug for at se hinanden lidt an over tid og mærke kemien udvikle sig, mens man laver ting sammen uden, at der er et forventningspres i forhold til at skulle gå i seng sammen eller kalde sig kærester efter 3-5 dates. Man kan kalde det for ’slow burn’ i modsætning til den mere romantiske idé om lynet, der slår ned, når vi finder vores eneste ene.

Nogle gange er det godt ikke at have et formål

Nogle mennesker foretrækker ikke at have et klart formål med deres relationer, for på den måde at lade tingene udvikle sig mere organisk. For eksempel kan det at gå ud med nogle venner eller kolleger flyde lidt sammen med at tage på date. Måske kan man endda invitere en Tinder-date med til en fredagsøl med kollegerne. For nogen kan det være en virkelig god og afslappet måde at mødes på.

 

Oplevelses-dates skaber sammenhold

‘Oplevelses-dates’ har den fordel, at de ikke er bundet af traditionelle forventninger. Formålet er ikke, at man skal sige ja eller nej til hinanden. I stedet er formålet, at man skal have det sjovt og måske prøve en ny og spændende cocktailbar sammen. Så længe begge parter har det sjovt, så er succeskriteriet mødt. Desuden viser undersøgelser, at man ved at lave fysiske ting sammen får fokus væk fra hinandens udseende, ordvalg og andre attributter, og samtidig danner endorfiner, som gør, at man knytter sig nemmere til hinanden.

Skriv hvad du søger i din profil

Hvis du søger oplevelser, eller definitivt er uklar i forhold til, hvorfor du dater, så er det en god ide at skrive det i din profiltekster på dine dating-apps, hvis du dater online. Hvis du møder folk, som søger noget seriøst (søger en kæreste) eller søger sex, som begge er mere klare mål, så vil deres indgang til daten være anderledes end din.

 

Søger du sex?

Sex er nemt

 

Ifølge undersøgelser, så er det et mindretal, som kun søger sex, når de dater.[1] Kun 15% af danskerne har haft mere end en sexpartner det sidste år, så befolkningen er ikke så promiskuøs, som man nogle gange kan foranlediges til at tro.[2] Faktisk har specielt unge tilbøjelighed til at date for at finde en kæreste og ikke for sex i modsætning til, hvad man måske ville tro. Det er mere ældre mennesker, som helt eksklusivt søger sex, når de dater. Måske er det fordi, at de allerede har stiftet familie i et tidligere forhold. Nu er de måske single med et seksuelt behov, men uden det store behov for at stifte mere familie. De kender deres seksualitet bedre og ved, hvad de vil have.

 

Sex er relativt nemt at få

Det er nemt at kommunikere, hvis du søger sex. Der er rigeligt med dedikerede dating-apps til at finde en sekspartner, så hvis man er villig til at træde over den barriere, så er der ingen grænser for, hvad man kan finde og få fingrene i. En amerikansk undersøgelse viser, at det er omkring en tredjedel af dates, der startede online, som ender med sex.[3] Som i andre tilfælde er det vigtigt at være åben om, at man kun søger en seksuel relation. Derfor bør man som udgangspunkt nok også overveje, om man skal søge udelukkende på de platforme, hvor alle brugere leder efter en seksualpartner.

I Danmark bruges Tinder med mange formål, og derfor skal man måske lede længere her for at finde det, man søger. Men det er altid en god ide at skrive, at man søger sex, så man undgår misforståelser. Ellers kan man bruge scor.dk, hvor indholdet er mere eksplicit.

 

Sådan gør du

Hvis du dater for at få seksuelle oplevelser, så skal du kommunikere det klart og tydeligt. Derefter kontakter du dem, som tænder dig. Start eventuelt en video-chat for at reducere usikkerheden ved mødet og for at tjekke om den du skriver med, nu er den samme, som du skal mødes med. Det er en god måde at afprøve, om den seksuelle kemi er der i virkeligheden, og om din date ligner sig selv på billederne.

Når formålet med dating er sex, kan det skabe en uheldig situation, hvis man ikke har lyst til sex alligevel, når man så endelig mødes. Åbenhed omkring ens udseende og forskellige attributter, er derfor nødvendigt. At sende billeder af ens lejlighed kan også være en god måde at skabe tillid og give ens date mulighed for at visualisere omgivelser og reducere risikoen ved at mødes et fremmed sted.

 

Vis respekt og vær åben

Ligesom med andre aftaler, gælder det om at overholde dem, så man ikke spilder hinandens tid. Fyrene skal huske, at en kvindes forberedelsestid med make-up og så videre kan være lang. Man skal respektere, at der kan være lavet en del forarbejde til en aftale. Så det er ikke okay at få kolde fødder og aflyse lige i sidste øjeblik. Det samme gælder for gæsten, hvor værten måske har løbet rundt en time før det aftalte tidspunkt for at gøre hjemmet klar til romantik.

Spil ikke ‘hard to get’, hvis du har lavet en aftale, og det er sex, der er på tapetet. Det er i orden at få kolde fødder, men så er det bedre at sige det direkte og i god tid. Lidt sexting, med frække tekstbeskeder, kan løsne op for meget, og det er en god måde at finde ud af, om I synes de samme ting er frække. Så starter relationen også godt, og der er noget at bygge videre på, så I begge kan få det, I kom efter.

 

Pas på med følelserne

Fordi sex er så personligt og intimt, så er der ofte mange følelser forbundet med det. Det er derfor nødvendigt at gentage ens ønske om at holde relationen til sex, så ens sexpartner ikke med tiden ‘glemmer’, at relationen ikke arbejder mod et kærlighedsbaseret forhold. Ellers risikerer man at gøre sin date og sexpartner ked af det, hvis hun eller han udvikler følelser og ikke får stoppet relationen i tide.

Følelser kan mudre relationen efter sex. Gentag derfor præmissen og ‘kontrakten’, at det kun handler om sex. Hvis præmissen ændrer sig, så tal om det. Flere kvinder end mænd fortryder one-night stands, og det er lettere for mænd at adskille følelser og sex[4][5]. Derfor er det særlig vigtigt for kvinder ikke at tolke følelser ind i aftalen og eventuelt at afstemme forventningerne igen, hvis man er kommet i tvivl om sine følelser.

 

Søger du kærlighed?

Søger kærlighed

For hovedparten (cirka 65%) af folk der dater er formålet at finde en partner. I modsætning til hvad mange tror, så bruges dating-apps i høj grad også med det formål at finde en kæreste. Hele 70% indikerer, at de bruger online dating apps til andet end at finde sex.[6] Det er i højere grad et mål for yngre mennesker sammenlignet med de ældre generationer. Iblandt singler i generation Z og millennials er det henholdsvis 81% og 76%, som søger et parforhold, mens andelen er 64% for generation X og 50% for boomers.[7] Det giver umiddelbart god mening, at vi søger et skabe en familie, når vi er yngre, mens vi senere i livet søger mere flygtige relationer eller venskaber, når vi er blevet alene.

 

Det kan være svært at finde en partner

Udfordringen ved at have et parforhold som målsætning med dating er, at det er utrolig svært at finde en partner, som kan tilfredsstille alle vores behov. Ved at have parforholdet som vores mål med dating, så gør vi det også meget svært at lykkedes med dating. Med andre ord er det sværere at finde en livspartner end en sexpartner eller sjove dates, da kravene er højere til en, man skal leve sit liv sammen med. Det skal ses i lyset af, at der i det 21. århundrede er mange alternativer til at leve i et parforhold. Vi kan få vores sociale og seksuelle behov dækket på mange andre måder end inden for rammerne af et parforhold.

Hvis man søger en kæreste i den traditionelle monogame-forstand, så leder man efter noget, der kan holde på lang sigt. Hvis man potentielt skal være sammen resten af livet, så er det derfor meget naturligt at sikre sig, at personen er den rette. Kravene til en date er med andre ord meget større, end hvis man blot skal have sex eller dele oplevelser.

 

Kend dig selv, for at vide, hvad du søger

Det første og andet bud i denne bog handler om at kende sig selv og finde ud af, hvilke behov man har. Dermed finder man ud af, hvilke krav og præferencer man har i forhold til en partner. Disse to bud er specielt vigtige for dig, hvis du søger kærligheden. Men før du når til at gå på date med et match, så er det også vigtigt, at du bliver klar over, hvad din dates mål er. Leder han også efter kærligheden, eller er han ikke helt afklaret og måske mere ude efter nogle gode oplevelser eller sex?

På de første dates, er det særlig vigtigt for den, der søger en partner, at finde ud af, om man er kompatibel, og om man er på vej i samme retning. Der kan være mange ting, som man ønsker i en livspartner ud over fælles værdisæt, god kemi, humor med videre. Derfor er måden, man dater på anderledes, fordi man på kort tid skal lære meget om den anden.

Lad dig ikke distrahere fra dit mål

Da du leder efter kærligheden og går på dates med det formål, kan det være særlig ærgerligt at spilde sin tid på sex, hvis det var alt din date havde i sinde. Man kan gå fra den ene kortvarige relation efter den anden uden at føle, at man kommer nogen vegne. Det gælder også, hvis ens dates er uafklarede om, hvad de søger. Du vil se den anden som en potentiel partner, som du gerne vil lære bedre at kende, mens din date ser dig som en sjov og hyggelig person, som han har gode oplevelser med.

Det er nemt at spilde måneder på de forkerte dates, fordi man bliver fristet af enten oplevelser eller sex. Men problemet er, at det ikke bringer en tættere på ens mål om at finde en partner. Tværtimod distraherer det og sluger ens tid, så man måske overser andre gode muligheder eller signaler fra singler i ens netværk eller på en dating-app. Oplevelses-dates kan tage tid at planlægge og sex-dates kan fylde en emotionelt og tage gnisten og spændingen fra de dates, som har et mere langsigtet potentiale.

Måske føler du, at du godt kan jage kærligheden og samtidig have tilfældig sex eller en relation til en fast bolleven, så du både kan få dit seksuelle behov tilfredsstillet, imens du går på mere ’seriøse’ dates. Men min erfaring er, at seksuelle relationer og behovsopfyldelse hæmmer begæret og det oplevede behov for en kæreste. Med andre ord kommer man til at mangle gnisten på de dates, som har potentiale, hvis man samtidig får sine behov stillet andre steder. Man tilfredsstiller sine behov på kort sigt, og man skal så hele tiden gå på nye dates for at tilfredsstille sine behov, i stedet for at finde en kæreste til at tilfredsstille ens behov på den lange bane.

Kom på de rigtige dates

Det er vigtigt at kende dig selv og dine præferencer rigtig godt, når du søger kærligheden (læs bud 1 og 2). Dine præferencer skal du bruge til at sortere ud i potentielle dates, så du kun kommer på de få dates, der har størst potentiale for at blive et godt match på lang sigt. Der er tusindvis af mennesker, som gerne vil på date med dig, men du skal kun bruge en af dem. Hvis du siger ja til den første, du møder enten på Tinder eller på bodegaen, så er sandsynligheden for, at I er et match på lang sigt, meget lille.

Dine præferencer baserer sig på dine behov og erfaringer med et liv med dates samt dine håb og drømme for fremtiden. På online dating har vi mulighed for at finde frem til de rigtige og så investere i de relationer, så du får tid til at lære din date bedre at kende. Du skal kun bruge én date for at lykkedes med dating, når du søger kærligheden. Så kvalitet vinder over kvantitet. Hvis man går på for mange dates med personer, som alligevel ikke har potentiale, så kan man blive forvirret og spilde sin tid.

Skriv sammen først, før I går på date

Når du har fået et match eller mødt en potentiel date, så brug lidt tid på at skrive sammen med ham og tjek, hvem han er, og om han matcher dine kernepræferencer. Nogle gange er det ikke nok at tjekke sociale medier og LinkedIn. Man kan blive nødt til at skrive med personen og stille de rigtige spørgsmål. Så kan en mere uformel video-chat være en god mulighed for at mærke umiddelbar kemi eller tjekke, om I har nogenlunde samme humor, hvis humor er en af dine kernepræferencer. Det er ikke alt, man kan se på en dating-profil, men så må man spørge til det eller finde information på internettet. Det er faktisk hver fjerde date på en dating-app, som fører det et forhold, så det er ikke helt umuligt at finde kærligheden online.[8]

Der er mange fristelser på dette tidspunkt. Måske mærker man kemi på skrift, hvilket jo er vigtigt. Men lægger han op til sex på første date og bliver samtalen lidt lummer, så er det værd at spørge lidt mere indtil, om han virkelig leder efter noget seriøst og et parforhold. Måske dater han bare for sex, og det er måske hans egentlige behov.

Sex kan fjerne din opmærksomhed fra en potentiel kæreste

En samtale kan jo tage alle mulige retninger, og der er ikke nogen rigtig vej. Man skal bare sørge for at bryde med det mønster, som mange oplever med kortere seksuelle forhold, som bare ikke rigtig udvikler sig til noget længerevarende. Uforpligtende sex kan være en fristende mulighed, men det bringer dig ikke tættere på at finde en kæreste. Så sørg for at være sikker på, at han grundlæggende også leder efter noget seriøst, før du går på en første date.

Efterhånden som man får mere erfaring, lærer man de små signaler at kende. Lavt engagement og aktivitet (flere dages forsinkelse på svarene) er et faresignal, og man kan risikere at bruge tid på en, som ikke rigtig er til stede eller emotionelt tilgængelig. Manglende humor eller general dårlig kommunikation er et andet faresignal. Hvis engagementet er lavt, så er det bedre at gå videre til en anden date, som prioriterer jeres relation.

Huskeseddel

Vi er alle forskellige, og hvad der er rigtig for en, er forkert for en anden. Men måske kan du alligevel bruge denne huskeseddel til noget, når du dater for at finde en kæreste.

1.     Lav din præferenceliste og kend dine behov (se bud 2)

2.     Udvælg de rigtige dates, som matcher din præferenceliste og søger noget seriøst. Få dem til at bekræfte, at de søger at finde en kæreste.

3.     Tjek eventuelt for kemi igennem et videoopkald eller telefonopkald. Det kan spare dig for meget tid på en ’rigtig date’.

4.     Gå på en kortere uformel 1. date, f.eks. vin- eller kaffe-date.

5.     Gå på en 2. date, hvis du er tiltrukket efter første date (også selvom kemien ikke helt var der på 1. date). Daten skal være afslappet og aktiv eventuelt med venner.

6.     Vent til efter 3. date med at have sex.Giv kærligheden en chance

Giv kærlighed en chance

Hvis du leder efter kærligheden, men ikke rigtig føler kemien på dine dates, så skal du måske stadig give det en chance. Ofte er vores tålmodighed meget kort på dating-markedet, fordi vi stort set altid har en anden date klar i baghånden. Men hvis din date matcher dine præferencer og objektivt vil være en god partner på lang sigt, så er det vigtigt at give din date flere chancer. Ellers risikerer du at fravælge noget rigtig godt, som du fravælger på grund af tilfældigheder. Det er meget fristende at drages derhen imod, hvor ilden brænder varmest. Men ofte er det bedre at dosere varmen lidt i starten og få den til at brænde i mange år i stedet for at brænde det hele af på nogle få måneder.

 

Sex har forskellig effekt på mænd og kvinder

Undersøgelser viser, at mænd mister interessen efter sex, mens kvinders interesse øges. Rent kemisk repræsenterer sex altså en form for ’kærligheds’-fælde for kvinder, mens mænd er bedre til at holde sex og følelser adskilt. Kvinder er disponeret henimod at afslå flere dates, hvis de ikke oplever kemi. Det skyldes, at de bevidst og ubevidst leder efter stærke gener, og de er mere tilbageholdende fra naturens side med at tage chancer.

Mænd derimod er mere opportunistiske, da de fra naturens side ønsker at sprede deres sæd og befrugte så mange kvinder som muligt. Så selvom en mand i udgangspunktet leder efter en partner, så kan han stadig have lyst til sex med en kvinde, selvom kemien ikke var der på første date. Man kan sige, at kvinden blot går fra at blive set som en mulig partner til udelukkende at blive set som potentiel sexpartner.

 

Personlig dating coach

Er dit datingliv gået i stå?

Det kan nogle gange føles som om, at ens datingliv er gået i stå. Måske sidder man fast i nogle usunde mønstre. Føler du, at dating er udmattende og frustrerende? 

Har du overvejet at få en dating coach? Jeg kan hjælpe dig videre, så dit dating- og singleliv bliver mere meningsfyldt, sjovere og mere målrettet. 

 

 

Mænd er bedre til at adskille sex og følelser

En kvinde kan selvfølgelig godt komme tilbage i mandens kognitive kategori som potentiel livspartner, hvis han udvikler følelser efter, at han har haft sex. Men da mænd har lettere ved at adskille sex og følelser, så har en mand lettere ved at bryde efter en seksuel relation end en kvinde har – generelt set. Om du er mand eller kvinde, så er det derfor en god ide at vente til 3. eller 4. date med at have sex, så I har mulighed for at opbygge empati for hinanden. Dermed undgår I, at begæret styrer det hele.

Begæret for en person kan let afløses af begær for en anden person, specielt for mænd. Derfor er det særlig vigtigt, at man opbygger empati for hinanden som personer og ikke kun har en seksuel interesse i hinanden. Når man efter nogen tid har lært, at man kan få andre behov end det rent seksuelle tilfredsstillet hos den anden, så opbygges kærligheden. Desuden oplever mange at sex, man har sammen, også bliver bedre. Men pas på med at vente for længe. Det kan føles som en afvisning eller rejse et rødt flag, hvis det virker som om, at du ikke har lyst til en seksuel relation.

 

Gå på tre dates – også hvis kemien ikke lige var der

Men hvad gør man så, hvis man er tiltrukket af sin date, men ikke helt kan mærke kemien efter første date? Prøv at invitere ham på en anden date i andre omgivelser, hvor I laver noget sammen. Hvis I var på en kaffedate på første date, så spørg ham, om I ikke skal lave mad sammen. Det vil give dig en ide om, hvordan han er i en hverdagssituation. Er det stadig for tidligt, så kan en afslappet date med nogle venner en fredag efter arbejde også være en mulighed. Her har du mulighed for at se ham interagere med andre, og dine veninder kan måske hjælpe med at få ham til at slappe lidt af, og måske viser han helt andre sider af sig selv. Hvis han tager en ven med, så er det også en rigtig god måde at se, hvordan han interagerer med sine venner. I kan også vælge at lave noget aktivt som en cykeltur eller en times tid på et SUP board.

 

Referencer

[1] Brown, Anna (2020). A profile of single Americans. Pew Research center: https://www.pewresearch.org/social-trends/2020/08/20/a-profile-of-single-americans/

[2] Frisch, Morten (et al) (2019). Sex i Danmark – Nøgletal fra Project SEXUS 2017-2018. SSI & Aalborg Universitet: https://files.projektsexus.dk/2019-10-26_SEXUS-rapport_2017-2018.pdf (58.270 respondenter)

[3] Timmermans E., Courtois C. From swiping to casual sex and/or committed relationships: Exploring the experiences of Tinder users. Inf. Soc. 2018;34:59–70

[4] Kennair, Leif (et al) (2016) Sexual Regrets: Tests of Competing Explanations of Sex Differences. Evolutionary Psychology. Vol 14, issue 4: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1474704916682903?rfr_dat=cr_pub%3Dpubmed&url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori%3Arid%3Acrossref.org

[5] Durham University (2008) Women ‘have not adapted’ to casual sex: https://www.dur.ac.uk/news/newsitem/?itemno=6670

[6] Badal H.J., Stryker J.E., DeLuca N., Purcell D.W. Swipe Right: Dating Website and App Use Among Men Who Have Sex with Men. AIDS Behav. 2018;22:1265–1272

[7] Match.com (2017). Singles in America study: http://www.multivu.com/players/English/8024551-match-7th-annual-singles-in-america-study/

[8] Timmermans E., Courtois C. From swiping to casual sex and/or committed relationships: Exploring the experiences of Tinder users. Inf. Soc. 2018;34:59–70

Online dating kursus

Online kurset ‘Succes med dating’ fokuserer på at gøre dit dating- og singleliv bedre, sjovere og mere meningsfyldt. Fokus er på dig og dine behov og præferencer. Hvordan laver man en god dating profil og kommer på de rigtige dates for dig. Kurset tager frustrationerne ud af dating, så det bliver mere indholdsgivende og sjovt at finde kærligheden og en kæreste. 

Læs mere om kurset herunder. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis e-bog om dating

Jeg har skrevet bogen ‘Sådan får du en kæreste’. Den har hjulpet mange på vej til kærligheden. Så jeg håber, at den også kan hjælpe dig. 

Klik på knappen herunder og download bogen gratis. 

Steven Højlund