fbpx
Sådan flirter du med øjnene

Sådan flirter du med øjnene – Den ultimative guide

Hvordan flirter man? Hvilken betydning har øjnene, når man flirter?

Her er den ultimative guide til at flirte med øjnene. For nogen er det så naturligt, at de ikke engang lægger mærke til, når de gør det. Men for det fleste, er det svært at vide, hvordan man gør.

Denne guide er mest til dem, som har svært ved at bruge øjnene til at starte en flirt. Jeg har desuden smidt et link til en lille video, jeg har lavet med et par BONUS-tips om øjenkontakt på en date.

Sådan flirter du med øjenene – den ultimative guide

Flirte med øjnene

Vi starter med begyndelsen: Hvorfor er det egentlig vigtigt at flirte, og hvad er der med øjnene og flirt?

 

Hvorfor er det vigtigt at lære at flirte med øjnene?

At flirte med øjnene er en af de meste effektive måder at udtrykke interesse på. Man viser, at man er tiltrukket og interesseret. Faktisk er det ikke kun, når man er på date, at det er vigtigt at kende lidt til betydning af øjenkontakt.

Vigende øjne kan signalere usikkerhed og i nogle kulturer (den danske inklusiv) kan det være direkte uhøfligt ikke at holde en vis øjenkontakt med dem, man taler med.

Grunde til at øjenkontakt er vigtigt

Her er fire gode grunde til, hvorfor øjenkontakt er rigtig vigtigt, når du flirter:

  1. Signalere interesse: Øjenkontakt signalerer, at du er interesseret i den, du taler med. Det giver dem følelsen af at blive spejlet, og at du ønsker at lære dem bedre at kende. Det skaber med andre ord en forbindelse imellem jer. Når du flirter med dine øjne, kan det sende en stærkere og mere overbevisende signal om, at du er tiltrukket af personen.
  2. Skabe forbindelse: Øjenkontakt hjælper med at skabe en følelse af forbindelse mellem to personer, og flirter du med øjnene, kan det øge denne følelse af forbindelse imellem jer. Det skaber en følelse af intimitet imellem jer, da øjnene kan siges at være vinduer ind til sjælen. Hvis vi bliver i det billede, så åbner man op og inviterer andre til at lære at kende en. Det styrker følelsen af tillid og samhørighed.
  3. Øge selvtilliden: Hvis man bruger sine øjne aktivt til at flirte med, så virker man mere selvsikker og dermed attraktiv. Traditionelt siger man, at det hjælper – især mænd – med at fremstå selvsikre, hvilket mange kvinder godt kan lide. Men man skal passe på ikke at virke aggressiv eller dominerende, da øjenkontakt også kan virke meget intimiderende for nogle mennesker. Det er en balance. Når du træner det at flirte med øjnene, vil du blive mere bevidst om dit kropssprog og din udstråling, og det kan også hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker og tiltrækkende.
  4. Tage tingene til næste niveau: Flirten starter for det meste med øjenkontakt. Jeg mener, at det er meget vigtigt at mestre øjenkontakt og flirt med øjnene. Det er ofte med øjenkontakt, at ens date bliver bekræftet i, at man er interesseret. Hvis man ‘springer øjenkontakt over’ og forsøger at flirte mere fysisk, risikere man at gå over stregen, og det kan støde ens date fra en.

Bonus-video

Jeg har indspillet denne lille video, som giver nogle tips og tricks til det med øjenkontakt:

 

Hvordan flirter man med øjnene?

At flirte med øjnene kan for nogle være meget grænseoverskridende. Det er der flere grunde til.

For det første, kan man være genert og det at se andre i øjnene svarer til at åbne op og gøre sig selv sårbar.

På den anden side ved man heller ikke, hvordan det bliver modtaget, hvis man flirter, og det kan nemt blive for meget. Man kan jo risikere at blive afvist.

Tre faser i flirten

Det er også vigtigt at sige, at øjenkontakt kun er den første ud af tre faser af flirten. Den anden fase er fysisk eskalation, hvor man kommer ind i hinanden intimssfære. Grunden til at den skal nævnes i forbindelse med øjenkontakten er, at øjenkontakt helst skal erstattes af noget. Man kan ikke bare gå rundt og kigge på hinanden til evig tid. Det bliver den ene part træt af på et tidspunkt. Og ja, bolden ligger nok mest på mandens banehalvdel her for at tage initiativ.

Fasen efter fysisk eskalation er kysset. Nogle vil måske sige, at et kys ikke er at flirte, men noget mere. Men jeg tager det med her, fordi fysisk eskalation naturligt leder over i et kys. Hvad der sker efter et kys, det kan vi dække i en anden blogpost 😉

Men jeg har skrevet disse to artikler om de ti tegn på, at han eller hun tænder på dig.

Personlig dating coach

Er dit datingliv gået i stå?

Det kan nogle gange føles som om, at ens datingliv er gået i stå. Måske sidder man fast i nogle usunde mønstre. Føler du, at dating er udmattende og frustrerende? 

Har du overvejet at få en dating coach? Jeg kan hjælpe dig videre, så dit dating- og singleliv bliver mere meningsfyldt, sjovere og mere målrettet. 

 

 

Fase 1 – Sådan flirter du med øjnene

sådan flirter du med øjnene

Herunder har jeg forsøgt at samle nogle af de bedste råd til dig, der gerne vil blive lidt bedre til at flirte med øjnene:

  1. Hold øjenkontakt: Helt kort kan rådet være, at man skal holde øjenkontakten med den, man ønsker at flirte med. Man skal holde øjenkontakten så lang tid, at man klart signalerer interesse. Når du taler med din date, skal du sørge for at holde øjenkontakt i nogle få sekunder ad gangen. Det sender et signal om, at du er interesseret i personen og opmærksom på, hvad de siger.Men det er lettere sagt end gjort, for man må ikke stirre – det vil sige, holde øjenkontakten så længe, at man virker dominerende eller ligefrem aggressiv. Det kan have den modsatte virkning og virke ubehageligt og underligt.
  2. Gentag øjenkontakten: Du starter med at have øjenkontakt i et par sekunder i starten, og så holder du den lidt længere end under en normal samtale. Men derefter kan du starte med at eksperimentere med at holde den lidt længere nogle enkelte gange, for at se, hvad der sker. De første gange kan man holde øjenkontakten indtil den anden kigger væk. Men det kan være, at din date holder øjenkontakten længere end i en normal samtale, hvad der i Danmark vil være nogle få sekunder. Hvis din date gør dette, så flirter i!
  3. Smil med øjnene: Et smil kan være en fantastisk måde at signalere interesse på, men det er vigtigt at huske, at du ikke kun skal smile med munden. Et smil kan også ses i øjnene, så prøv at lade dit smil stråle igennem dine øjne, når du taler med nogen. Det har en meget smittende og flirtende effekt, hvis dit smil stråler igennem i din øjne. Det kan virke meget betagende, og derfor skal du kombinere et smil med smilende øjne og øjenkontakt.
  4. I flirter – spild ikke chancen! Når du og din date har holdt øjenkontakten et par gange og dermed flirtet med øjnene, så er det typisk tegn på gensidig interesse. Så er det tid til at flirte videre med en let berøring. Nogle sidder fast for lang tid i den fase, hvor man kun flirter med øjnene. Men det skal man passe på med, fordi det så kan virke akavet. Hvis I er på date, og I har haft 3-4 øjeblikke med lang flirtende øjenkontakt, så er det måske tid til at eskalere til let fysisk berøring. Mere om det, og hvordan det gøres, i en anden blogpost.

Find balancen

Det er vigtigt at huske på, at flirt skal være subtil og ikke påtrængende. Prøv at læse personens reaktioner på din flirten og juster din adfærd, hvis du får en negativ reaktion. Specielt hvis din date sænker blikket, så vurder om det er fordi, hun synes, øjenkontakten er ubehagelig. Hvis hun synes det, vil hun typisk kigge væk ved starten af næste sætning eller måske vende sig bort eller afslutte samtalen.

Hvis din date på den anden side godt kan lide det, vil hun eller han se tilbage på dig efter at have sænket blikket – eventuelt med et nervøst og forlegent smil, som også er en indikation på, at I have et ‘moment’. Selvom disse små ‘øjeblikke’ kan virke akavede i starten, så binder de jer sammen så længe, I ikke kommer til at gøre dem mere akavede. Vær derfor parat til at lede samtalen i en ny retning, så I lige får lidt tid imellem disse små flirtende øjeblikke.

fysisk eskalation når man flirter

Fase 2 – Eskalation under flirten

Hvis I har snakket længe nok, så kan det være på tide at ‘eskalere’. Det vil sige, at I bevæger jer ind i hinandens intimssfærer og typisk med en fysisk berøring eller ligefrem et kys.

Det er lige så svært at vide, hvornår man skal eskalere, som det kan være at flirte med øjnene. Men øvelse gør mester her, og det er også noget af det, som gør det sjovt og spændende at gå på dates.

Husk at akavede øjeblikke også er sjove. Og hvis man kan grine sammen, når tingene bliver lidt akavet, så er det et rigtig godt tegn på, at man har god kemi!

Berøring

Eskalering foregår typisk meden let berøring på hånden, albuen, skulderen eller lænden. Men pas på ikke at eskalere for hurtigt, hvis det er på en første eller anden date med en, som du ikke kender i forvejen. Det kan virke meget anmassende. Du skal også være sikker på, at din date også flirter med dig ved hjælp af sine øjne, før du eskalere. Ellers springer du et trin over, og det går sjældent godt.

Hvis du er i byen eller kender personen godt, så kan man typisk eskalere hurtigere. Der behøver man ikke at have talt eller flirtet med øjnene længe, før man kan eskalere fysisk. Dansegulvet er genialt til fysisk eskalering, så her skal drengene komme ind i kampen og få kridtet danseskoene. Der er mange gode scoringer, som venter derude, og som ikke kommer op i baren til dig.

flirter med kroppen

Fase 3 – Kysset

Et kys er typisk sidste ‘fase’ efter den fysiske eskalation. Der er nok ikke så meget at sige her andet end tag det roligt og vær sikker på, at I begge er klar på, at der skal kysses.

Igen er det de helt små signaler, som man holder øje med. Det går typisk rigtig stærkt og øvelse gør mester. Så det er bare om at komme ud og flirte og se, hvad det fører til.

Opsummering

Øjenkontakt er det vigtigste element i at flirte. Det er et øjeblik, som du skal mestre, og som er forskellen på at flirte og på at stirre upassende. Øjenkontakt er selvfølgelig akkompagneret af et smil, varme og glade øjne, sammen med en åben og imødekommende kropsholdning. 

Der er tre faser i flirten. Jeg kalder dem eskalationstrin:

Den første fase er øjenkontakten, som holdes lidt længere end sædvaneligt. Typisk 3-4 sekunder, hvis du ikke er i en samtale, og længere og mere vedvarende, hvis I er i en samtale. Nå øjenkontakten bliver gensidigt holdt af ham eller hende, så flirter i. Hvis I har flirtende øjenkontakt 2-3 gange, så kan du tage skridt til at eskalere til at rykke tættere på. 

Den anden fase er nærhed og måske berøring på arm, hånd, albue eller overarm. Det er her, man bevæger sig tættere på hinanden og etablere en fysisk kemi. Man tager ikke fat i hinanden. Berøringerne må ikke være seksuelle på dette trin, hvis man flirter på en normal date. Hvis man er på en natklub og begge er under indflydelse af alkohol, vil der være en tendens til at denne fase går meget hurtigere, da man er mere impulsiv og lystbetonet. Men en for hurtig fremfærd kan under normale omstændigheder føre til en afvisning. 

Den tredje fase er kysset. Kysset er det øjeblik, hvor man ‘vinder’ spillet ‘flirt’. Her scorer man den anden og man bekræfter hinanden i, at man var interesseret. Det svarer til at skrive under på kontrakten. Det kan godt være, det ikke fører til mere end et kys. Men kysset repræsentere en succesfuld scoring og, at begge parter ikke bare ‘kom til’ at sende øjne. 

Det var alt for nu. Jeg håber, at dette hjælper dig til at gå ud i verden og flirte med succes. God fornøjelse!

Online dating kursus

Online kurset ‘Succes med dating’ fokuserer på at gøre dit dating- og singleliv bedre, sjovere og mere meningsfyldt. Fokus er på dig og dine behov og præferencer. Hvordan laver man en god dating profil og kommer på de rigtige dates for dig. Kurset tager frustrationerne ud af dating, så det bliver mere indholdsgivende og sjovt at finde kærligheden og en kæreste. 

Læs mere om kurset herunder. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis e-bog om dating

Jeg har skrevet bogen ‘Sådan får du en kæreste’. Den har hjulpet mange på vej til kærligheden. Så jeg håber, at den også kan hjælpe dig. 

Klik på knappen herunder og download bogen gratis. 

Steven Højlund